"Рішення цих судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами": Порошенко планує відновити спеціальні військові суди

Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні.

Петро Порошенко. Фото: www.obzor24.in.ua.

Президент Петро Порошенко пропонує відновити спеціальні військові суди. Про це він повідомив у "Фейсбуці", коментуючи вирок цивільного суду, який засудив генерала Віктора Назарова до 7 років ув'язнення у зв'язку з катастрофою транспортного літака Іл-76, передають Патріоти України.

Ось що написав президент: "Насамперед як Верховний головнокомандувач - не можу мовчати після вироку одного з цивільних судів, який засудив бойового генерала до ув'язнення на 7 років. Наші військові виконують свій обов'язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя.

Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги.

За останні три роки ми виховали нове покоління ініціативних, сміливих, а часом і відчайдушних командирів, які забезпечують захист нашої України. Стриножити їх судовими рішеннями було б нерозумно з точки зору гарантування обороноздатності та безпеки.

Саме тому я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна. Справедливість безумовно повинна бути досягнута в суді, але рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...