"Рокіровка, як у шахах": Навіщо Путіну заміна Захарченка та Плотницького

Щоб якось просуватися вперед до намічених цілей, Путін змушений зараз придумувати нові ходи.
Ігор Романенко. Фото: Народний Оглядач.

Намір Кремля змінити заплямованих кров'ю ватажків "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького менш одіозними персонажами викликано прагненням президента РФ Володимира Путіна поліпшити свій імідж в Росії. Про це генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу Збройних Сил України Ігор Романенко розповів в коментарі "Главреду", передають Патріоти України.

"На мій погляд, Росія зараз обрала підхід, що передбачає поступове просування до її колишньої мети. Москва переконалася, що Україна не здається, а західні союзники допомагають протистояти російській агресії, що для Росії обертається серйозними негативними наслідками в економічній, політичній і дипломатичній сферах . І щоб якось просуватися вперед до намічених цілей, Путін змушений зараз придумувати нові ходи", - говорить військовий експерт.

"У даній ситуації Кремль діє, як в шахах - щоб просунутися вперед, він проводить рокіровку. А до того Путіним був зроблений перший крок - його заява про те, що він не проти введення миротворців на Донбас. Але - тільки на лінії розмежування і тільки з дозволу "ЛДНРівцев", - нагадав генерал запасу.

"Що стосується планів провести кадрові перестановки і замінити лідерів "ЛНР" і "ДНР" Плотницького і Захарченко, то Кремль розуміє, що їх не можна змінювати на одіозних персонажів. Потрібні більш нейтральні фігури, з менш заплямованою кров'ю репутацією - щоб Росії було що показати світовій громадськості і сказати, що: "Ми приберемо тих, з ким не хоче спілкуватися Україна - кривавих сепаратистів, і на їх місце поставимо "робочих" людей. Але Україна з ними повинна спілкуватися", - продовжує екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ.

На його думку, згода Росії на захист моніторингової місії ОБСЄ - це чергова поступка: "Однак Москва ні в якому разі не передбачає, що це буде аж до кордону або по всій території, підконтрольній бойовикам. Слід зазначити, що раніше Москвою однозначно припинялися будь-які подібні спроби, і тоді Путін і Лавров говорили, що це неприйнятно".

"Тим не менш, на всі ці дії Росії вже "клює" Захід. Причому на рівні не просто представника якоїсь політичної партії, а на рівні міністра. Як тільки Путін висловився про миротворців, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що пора піднімати питання про часткове зняття санкцій з Росії", - говорить військовий експерт.

"Для Путіна зараз є принциповим питання поліпшення його власного іміджу в Росії. Адже Путін йде на вибори (ясна річ, що прийде і переможе), але з чимось все одно потрібно вийти до виборців. Ось і виходить, що раніше він був "поганим воякою", а тепер - "хороший миротворець", - іронізує генерал у відставці. "Однак міжнародну думку не вийде змінити так швидко, як думку росіян. Однак все одно важливо продемонструвати на міжнародному рівні всі ці кроки", - підсумував Ігор Романенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...