"Росія готує сербських найманців, щоб вбивати українців": Дипломат розповів, як Кремль використовує Сербію

Зовсім не ховаючись, Росія використовує Сербію для дестабілізації ситуації на всьому Балканському півострові.

Росія цинічно використовує Сербію. Ілюстрація: соцмережі.

Посол України в Сербії Олександр Александрович пояснив, яку роль для Росії відіграє ця балканська країна. За словами українського дипломата, Кремль нахабно використовує Сербію у власних інтересах, щоб знищити Європу. Про це він розповів в інтерв'ю сербському виданню Balkan Insight, передають Патріоти України.

Зокрема, український посол згадав про той факт, що офіційний Белград не вживає жодних заходів щоб зупинити участь сербів, які воюють на боці проросійських найманців на Донбасі.

За його даними, на сьогодні приблизно 300 громадян Сербії воюють у війні проти України. "Наші парламентарі не подорожують в Косово. Ми граємо наші футбольні або баскетбольні гри проти Косово на нейтральних полях, тому що ми не визнаємо паспорта Косово. І українці не приїжджають до Сербії вбивати сербів", – зауважив дипломат.

Александрович також наголосив на дестабілізуючій діяльності Росії на Балканах. Він доступно пояснив, як, зовсім не ховаючись, Росія використовує Сербію для дестабілізації ситуації на всьому півострові.

"Росія готує сербських найманців, щоб вбивати українців. Росія використовувала сербських екстремістів, щоб здійснити державний переворот в Чорногорії. Росія заохочує сербський сепаратизм в Сербській Республіці для дестабілізації Боснії і Герцеговини", – перерахував посол.

На його переконання, Росія використовує Сербію не лише для створення хаосу на Балканах, але й для напруги ситуації у всій Європі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...