Росія планує використовувати ракети "Калібр", - розвідка США

Свою військово - морську концепцію Росія представила ще в липні і наголос у ній зроблений на можливих маневрах російського підводного флоту в Атлантичному океані.​

Росія розширюватиме використання крилатих ракет нового покоління "Калібр". Ілюстрація:politeka.net

Військово - морська розвідка Сполучених штатів Америки повідомила, що Росія має намір розширити виробництво ракет нового покоління "Калібр". Штати вважають, що даний факт додасть проблем ВМС США та їх союзникам. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК.

Для того, щоб ракета стала більш небезпечною і завдавала серйозної шкоди, планується її розміщення на невеликих військових кораблях і корветах.

"Ракети проти наземних цілей дозволяють всім платформам [на яких вони розміщені - корвети, військові кораблі] мати важливу здатність утримувати наземну ціль, що знаходиться на фіксованій дистанції під загрозою застосування проти неї звичайних озброєнь [види зброї, що не відносяться до зброї масового ураження]", - цитує Bloomberg частину документа.

У доповіді також зазначено, що Росія розвиває протичовнові ракети, в яких значно поліпшені конструктивні особливості, наприклад, можливість здійснювати маневри і надзвукова швидкість, що може додати проблем США і їх союзникам.

За даними Bloomberg, свою військово - морську концепцію Росія представила ще в липні: наголос у ній зроблений на можливих маневрах російського підводного флоту в Атлантичному океані.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...