Росія відповість за спроби втрутитися у передвиборчу кампанію у США - The New York Times

Минулого тижня адміністрація Обами вперше публічно визнала, що вважає відповідальним за крадіжку і розкриття електронних листів Національного комітету Демократичної партії ряду інших інститутів, високопоставлених осіб уряд Росії.

Барак Обама. Фото:ИноСМИ

Як повідомив у вівторок Білий дім, президент Обама зважує "пропорційну" відповідь на російські спроби втрутитися в передвиборну кампанію в США цієї осені за допомогою комп'ютерних зломів. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

"Раніше президент говорив про наявні в уряду США істотні можливості захистити наші системи в США, і проводити наступальні операції в інших країнах", - сказав прес-секретар Білого дому Джош Ернест репортерам, який здійснював з Бараком Обамою переліт в місто Грінсборо, де у того відбулася зустріч зі студентами на підтримку Хілларі Клінтон. "У розпорядженні президента цілий ряд відповідей, і він зважить, яка з них пропорційна", - додав Ернест.

Минулого тижня в п'ятницю адміністрація Обами вперше публічно визнала, що вважає відповідальним за крадіжку і розкриття електронних листів Національного комітету Демократичної партії, ряду інших інститутів, високопоставлених осіб, а зовсім недавно, глави штабу Клінтон Джона Подести, уряд Росії. Листи були опубліковані на вже добре відомому сайті WikiLeaks, і двох нових сайтах, DCLeaks.com і Guccifer 2.0.

"Тільки самі високопоставлені з російських чиновників могли дозволити ці дії, - йдеться в заяві директора Національної розвідки Джеймса Р. Клеппера-мол. і Міністерства національної безпеки США. - У заяві не згадується російський президент Володимир Путін, але, мабуть, він мався на увазі ".

Електронні листи Національного комітету Демократичної партії були оприлюднені, щоб розкрити змову з метою саботажу кампанії сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса, після чого пішла у відставку голова комітету Деббі Вассерман-Шульц і ще кілька його представників.

Велика частина зусиль, яких докладає Росія щодо виборів в Америці, спрямована на підрив кампанії Клінтон і інших демократів. Дональд Трамп, кандидат від республіканців, назвав Путіна найкращим лідером, ніж Обама, і висловився за тіснішу співпрацю між США і Росією.

Зусилля Росії щодо виборів в Америці стали предметом обговорення в ході передвиборної кампанії кандидатів. На дебатах, що відбулися в неділю, Клінтон назвала втручання Росії безпрецедентним. "І повірте, вони роблять це не для того, щоб вибрали мене, - сказала вона. - Вони роблять це, щоб спробувати вплинути на результат виборів на користь Дональда Трампа".

Під час дебатів 26 вересня Дональд Трамп заявив, що особи хакерів не встановлені, "можливо, цей "хтось" сидить на ліжку і важить 400 фунтів".

У неділю, 9 жовтня ввечері, він знову висловив припущення про те, що Росію звинувачувати в розкритті електронних листів не можна, і заявив: "У них Росія винна, бо вони хочуть очорнити разом з нею і мене".

"Я нічого не знаю про Росію. Тобто я знаю про Росію, але нічого не знаю про те, як там все влаштовано всередині, - продовжив Трамп. - Я не укладав там угод. У мене немає там бізнесу. У мене немає російських кредитів".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...