Росіян попередили: У разі повторних провокацій американські військові їхній літак можуть збити "випадково"

Представник США тричі обговорював інциденти з кораблями ВМФ США з начальником Генерального штабу Збройних сил Росії Валерієм Герасимовим.

Провокації військового літака РФ. Фото: скріншот з відео.

Обльоти американських кораблів літаками російських Військово-космічних сил можуть рано чи пізно призвести до випадкового військового зіткнення. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів Пентагону Джозеф Данфорд, передають Патріоти України з посиланням на Лента.ру.

Данфорд виступав зі звітом перед американськими сенаторами і розповів їм, що тричі обговорював інциденти з кораблями ВМФ США з начальником Генерального штабу Збройних сил Росії Валерієм Герасимовим. За його словами, вони домовилися не обговорювати причини цих інцидентів, проте Данфорд виклав точку зору США.

Він зазначив, що обльоти створюють ситуацію, коли капітан повинен прийняти будь-які необхідні заходи для захисту корабля і при цьому не зобов'язаний запитувати дозволу вищого командування на ті чи інші дії. На його думку, це створює ризик "невірної оцінки ситуації", що може призвести до збройного інциденту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...