Росіянам в Україні заборонили голосувати на виборах президента РФ у дипломатичних установах, - МВС

Така заборона з'явилася тому, що Росія не виконала вимогу не проводити вибори в Криму.

Посольство РФ у Києві. Ілюстрація:РБК

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що в неділю 18 березня 2018 року режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі та Львові не буде передбачати доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. Туди будуть допускатися тільки особи з дипломатичним статусом. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт МВС.

Аваков повідомив, що в п'ятницю викликав у міністерство тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні і повідомив йому про це.

МВС посилається на заяву МЗС України від 21 лютого, в якій говориться, що голосування на виборах президента Російської Федерації в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливе тільки за умови, якщо вибори не будуть проводитися в окупованих Криму і Севастополі.

"На сьогоднішній день Російська Федерація не відмовилася від своїх протиправних намірів. [...] В цих умовах [...] МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів, які порушують закони України на території України на території дипломатичних місій", - сказано в заяві МВС.

"З огляду на публічні акції протесту в українському суспільстві, нехтування з боку Росії законними вимогами української сторони - щоб уникнути провокацій і можливих важких наслідків, підрозділи Нацполіціі і Нацгвардії забезпечать в цей день належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій - згідно Віденської конвенції. Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ в цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть", - додали там.

МВС звернулося до дипломатів і громадян Російської Федерації із закликом підкоритися цим вимогам.

Слід нагадати, що раніше посольство РФ в Україні повідомило, що на материковій частині України для голосування російських громадян на виборах президента РФ 18 березня відкриють чотири виборчі дільниці - в посольстві у Києві і генеральних консульствах в Харкові, Львові та Одесі.

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня. На них балотуються вісім чоловік, у тому числі діючий президент Володимир Путін. Згідно з соціологічними опитуваннями, він буде переобраний, бо його найближчий суперник - комуніст Павло Грудінін набирає менше 10%.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...