Росіяни переносять війну в небо: Тактика ударних безпілотників ворога на Донбасі

Якщо гібридна війна з РФ затягнеться, світ вперше може зіткнутися з інтенсивними боями між бойовими дронами. Адже Україна не зможе віддати небо ворогу і разом з наземними засобами боротьби швидко розробляє власні безпілотні ескадрильї.

Російські безпілотники. Фото: ipress.ua.

Україна впритул підійшла до того, щоб розгорнути на своїй території виробництво безпілотних апаратів польської конструкції: і ударних, і так званих "одноразових" камікадзе. Але поки ми готуємося до повітряної війни, ворог минулого тижня вже почав її по всіх фронтах. Його безпілотники не просто збирають дані, але й атакують українців. Нальоти цього тижня стали численними і масовими. І треба визнати, Україна до цього знову не була готова. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН, передають Патріоти України.

Ворожі безпілотники давно вже, як то кажуть, змалювали звивисті лінії українських окопів. Але деякі факти, які ми знаємо про ударні дрони бойовиків, свідчать про те, що їхнє основне завдання атакувати не укріплення, а бойову техніку. Питання лише в тому, що є у нас на цей високотехнологічний виклик з боку противника.

Ворожі ударні безпілотники шукають скупчення техніки. Ця позиція – в глибокому тилу українських військ. "Крім РКГ, є доведені факти застосування ПОМ-2", – говорить начальник штабу 25-ї ОМПБ Дмитро Волік. ПОМ-2 – це одна з найстрашніших мін. Вона викидає на десять метрів чотири вусики. Достатньо легенько доторкнутися до одного з них – і пролунає потужний вибух. Такі міни над житловим сектором Авдіївки вночі сіяв ворожий безпілотник. "Уночі скинули чотири міни російського виробництва, які не перебувають у нашій армії на озброєнні. Це нова версія, яку скидають саме з безпілотників", – пояснює командир групи із позивним "Санта".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...