Росіяни знайшли собі нового "батька нації", - західні ЗМІ

Пересічні росіяни розцінили мовчанку прем'єр-міністра Дмитра Медведєва щодо звинувачень у корупційній діяльності як визнання ним провини.

Навальний вже росіянам подобається більше Медведєва? Фото: УНІАН.

Антикорупційні мітинги у Росії, організовані опозиціонером Олексієм Навальним, свідчать про те, що громадяни кардинально змінили не тільки ставлення до провладної верхівки, а й до політичної системи вцілому. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Нещодавно дослідник Джошуа Такер організував опитування серед користувачів соціальних мереж з приводу їх позиції щодо акцій протесту та їх значення для суспільства. Більшість респондентів висловили думку, що така мобілізація людей – це не просто "хвиля бунту" на короткий термін, адже команду Навального підтримали передусім прості росіяни – пенсіонери, студенти, офісні працівники. Вони почали активно розповсюджувати інформацію у мережі, закликаючи всіх охочих приєднатися. Тому є всі підстави говорити про зміну ставлення до влади.

Значна кількість опитаних заявили, що вся система управління перетворилася на репресії, але стандартні засоби, якими користуються спецслужби, на їх думку, більше не спрацьовують. Крім того, росіяни розцінили мовчанку прем'єр-міністра Дмитра Медведєва щодо звинувачень у корупційній діяльності як визнання провини. Експерт запевнив, що опозиційні сили отримали довіру громадян, тому у Навального тепер є всі шанси побороти систему і навіть перемогти вже традиційного кремлівського лідера Володимира Путіна на виборах у 2018 році.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...