​Російська розвідка зазнала втрат: Окупанти "подарували" Україні новесенький безпілотник з розвідувальною інформацією (відео)

Дрон виловили українські морські прикордонники в Азовському морі. Через втрату контроля з центром управління, БЛА бовтався посеред хвиль з відзнятою росіянами інформацією.

Державна прикордонна служба України розповідає заволоділа російським безпілотним літальним апаратом, який охоронці кордону виловили у водах Азовського моря, повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку відомства у Фейсбук.

«Представники оперативного розшукового відділу загону в Маріуполі морської охорони під час виконання свого завдання у водах Азовського моря знайшли безпілотний літальний апарат «Орлан-10», який виготовляється у Російській Федерації», - зазначає прес-центр ДПСУ. «Російський БПЛА приблизно в 3-х кілометрах від берегової лінії дрейфував у морі. На даний момент всі деталі безпілотника знаходяться в повністю робочу стані; загальний стан в нормі і даний пристрій готовий до застосування. Зараз наші спеціалісти вилучають з нього відзняті матеріали для подальшого їх опрацювання та аналізу», - розповіли у прикордонній службі.

«Орлан-10» - це безпілотний літальний комплекс російського виробництва, який застосовується у військові та цивільній галузях. Він може підніматися на висоту до 5 кілометрів та вести розвідку в радіусі 120 кілометрів від наземної станції керування. Ця «іграшка» несе за собою велику «інформаційну загрозу», яку вона збирає за ввесь цикл свого вильоту.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...