Російське окупаційне командування готується до протидії масовим протестам на Донбасі, - українська розвідка

Бойовики розпочали комплекс демонстративних заходів із посилення поліцейського режиму під приводом "протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС України".

Російські бойовики на Донбасі. Фото: tsn.ua.

Частини і з'єднання 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також підрозділи ФСБ РФ приведено у найвищий ступінь бойової готовності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУР Міноборони, опублікованому у Фейсбук, передають Патріоти України.

"З огляду на значне зростання проукраїнських і протестних настроїв місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України, зокрема демонстративну відмову від служби в російських окупаційних військах, на фоні різкого погіршення соціально-економічної ситуації, проблем із медичною допомогою, забезпеченням продуктами і предметами повсякденного вжитку, російське окупаційне командування готується до протидії масовим заворушенням, серед яких і саботування підготовки до місцевих "праймеріз", а також використовує "економічні" важелі тиску", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, бойовики розпочали комплекс демонстративних заходів із посилення поліцейського режиму під приводом "протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС України". У рамках зазначених заходів, частини та з'єднання 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також підрозділи ФСБ РФ було приведено у найвищі ступені бойової готовності та перевірено їхню готовність до дій в умовах різких змін оперативної обстановки, зокрема протидії масовим проявам непокори місцевого населення.

Також зазначають, що "російська окупаційна влада поставила обов'язкову умову: надавати гуманітарну допомогу або грошову компенсацію, яка передбачена замість гуманітарної допомоги тільки тим сім'ям, які нададуть довідку про проходження служби члена родини в російських окупаційних військах або, відповідно, про загибель чи отримані поранення члена родини під час такої "служби". Нагадаємо, раніше у розвідці повідомили, що на території України перебувають 7 тис. російських військовослужбовців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...