Російські окупанти зруйнували опорний пункт ЗСУ на Світлодарській дузі (відео)

Постраждалих внаслідок обстрілу не було – бійці встигли зайняти свої місця в укриттях.

Поблизу селища Луганське. Фото: tsn.ua.

На Світлодарській дузі окупанти атакували українських військових. Бойовики здійснили напад на позиції ЗСУ поблизу селища Луганське, йдеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

Ворог задіяв для прикриття вогонь із БМП, а також бив із гранатометів і кулеметів. У підсумку терористам вдалося зруйнувати один з опорників 54-ї бригади. На позицію впала потужна міна. Постраждалих внаслідок обстрілу не було – бійці встигли зайняти свої місця в укриттях. "Вдарили спершу ПТУРом, ми його загасили. Потім за деякий час пряме влучання з міномета", - розповів військовий із позивним "Море".

Селище Луганське майже оточене террористами – вони тиснуть на нього з трьох боків. Подекуди відстань між загарбниками та оборонцями становить 300-400 метрів. 54-та бригада, яка зараз боронить цю ділянку Світлодарської дуги, постійно потерпає від обстрілів бойовиків. Вночі терористи гатять крупним калібром – наприклад, 120-міліметровими мінометами. "Від сьомої вечора противник веде не дуже агресивний, але провокативний вогонь із ДШК, а днями працювала БМП", - розповів боєць із позивним "КВН".

Вдень свист мини – рідкісне, але не виняткове явище. На свято державного прапора снаряд, який прилетів на українську територію, "привітав" військових тим, що не вибухнув. Бійці ж святкувань не планують, бо ворог на це часу не дасть. У вільну хвилину солдати на передовій воліють почистити зброю. Але прапор свій бережуть: він із ними від початку служби, і кожен боєць, який іде на дембель, залишає на ньому свій підпис.

На День Незалежності, кажуть військові, вип'ють трохи лимонаду та будуть готуватись до "привітань" від сепаратистів. Парад дивитись не планують, бо елементарно не мають телевізора. "У нас свій парад буде", - сподіваються бійці 54-ї ОМБР.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...