"Російські окупаційні війська не припиняють підготовку до великої війни": Бутусов розповів, де в зоні АТО можуть початися запеклі бої

Російське командування продовжує обстріли і спроби промацати наші бойові порядки силами невеликих груп піхоти.

Ясинуватська розв'язка продовжує залишатися гарячою точкою. Фото: ukr.media.

На фронті існують всі передумови для початку бойових дій на окремих ділянках, і насамперед, зберігається напруженість і постійні перестрілки в районі Авдіївки. Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов у коментарі для ZN.UA, передають Патріоти України.

На його думку, слід вибити противника з передмістя і взяти під контроль Ясинуватську розв'язку. "Це радикально змінить обстановку в даному районі — загрозу для міста буде вирішено, і одночасно — ми ліквідуємо для ворога можливість маневру по фронту в районі Донецьк — Горлівка, повністю перекриємо рокадну дорогу, що має важливе оперативне значення для російських військ", - вважає журналіст.

На думку Бутусова, тут "розведення" можна здійснити тільки силою, тому що здати Авдіївку українські війська не можуть, а російські окупаційні війська, у разі відходу, будуть змушені відкотитися в Ясинувату. "Проблемною зоною є виступ лінії фронту в районі Слов'яносербська. У цьому районі під час "перемир'я" 2014 року противник захопив значну територію в районі 31-го і 32-го блокпостів. Цей виступ росіяни зайняли за лінією, визначеної мінськими угодами. І цей виступ створює загрозу для українського фронту. "Розведення сторін тут в принципі неможливо — адже російське командування на цій ділянці порушило дипломатичні домовленості. Саме знаходження російських підрозділів на виступі — це вже порушення мінських угод. І щоб забезпечити припинення вогню, тут доведеться домогтися відступу російських підрозділів", - висловив думку журналіст.

Також гарячою точкою залишається район Світлодарської та Дебальцевської дуги, зазначає Бутусов. "Постійні вогневі контакти і обстріли відбуваються в районі Горлівки. Противник не відмовляється від намірів відкинути наші підрозділи. Тривають бої в районі Зайцевого — контроль над цим селом і висотами в цьому районі має важливе оперативне значення.

Бойові дії в районі Широкиного тривають, і російське командування продовжує обстріли і спроби промацати наші бойові порядки силами невеликих груп піхоти", - зазначає журналіст. "Насправді російські окупаційні війська не припиняють підготовку до великої війни. По всьому фронту противник веде роботи з будівництва оборонних споруд і підготовки до зими. На жаль, ця робота ведеться в набагато більшому обсязі, ніж це роблять українські війська, помітно виділяється більше будівельних матеріалів, інженерної техніки", - зазначає журналіст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...