Російський найманець із банди Гіві став інструктором для військових РФ на базі в Абхазії - InformNapalm (фото)

Євген Соболєв з лютого 2017 року перебуває в базі центру "Миротворець" в статусі російського найманця з міста Йошкар-Оли.

Фото:informnapalm

Під час OSINT-розслідування волонтери виявили в соціальному профілі російського найманця з незаконного збройного формування "Сомалі" "ДНР" Євгенія Соболєва фотографії, на яких він виступає в ролі інструктора зі стрільби для російських військовослужбовців, що побічно вказує на його можливий статус кадрового військовослужбовця ЗС РФ. Про це йдеться в матеріалі міжнародної спільноти InformNapalm, передають Патріоти України.

"Зацікавили нас фотографії, зроблені на гірському полігоні Цебельда Гульріпшського району окупованої Абхазії. Цей полігон російський контингент 7-ї військової бази (в / ч 09332, м. Гудаута, Абхазія, Грузія) активно використовує для бойової підготовки, навчальних стрільб мотострілкових і розвідувальних підрозділів цього окупаційного з'єднання 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу.

Зокрема, фото (1, 2, 3), завантажені на сторінку Соболєва 10 червня 2017 року, фіксують індивідуальні заняття з вогневої підготовки солдат 7-ї в/бази на полігоні Цебельда. Інструктор Соболєв явно виділяється на тлі тих, хто навчається. Він одягнений в нестатутний камуфляж і вдосконалений розвантажувальний жилет, має при собі штатну алюмінієву флягу і носить нарукавну пов'язку "Керівник заняття на навчальному місці". На одному з фото помітна зелена табличка "Навчання влучності стрільби", - відзначають автори розслідування.

Примітка: саме на початок і середину червня 2017 року припадають повідомлення російських ЗМІ про інтенсивну одиночну підготовці військовослужбовців 7-й в / бази і одномісячнопольовому виході підрозділів цього окупаційного з'єднання з залученням досвідчених інструкторів, в тому числі на полігон Цебельда (абх. Кабан).

Євген Соболєв (Анатолій Терентьєв)

В соціальних мережах:

активна сторінка на ім'я Євген Соболєв: VK1 (архіви профілю, альбому, контактів), створена в жовтні 2013 року;

сторінка на ім'я Анатолій Терентьєв: VK2 (архіви профілю, альбому), профіль неактивний з лютого 2016 року.

Соболєв з лютого 2017 року перебуває також в базі центру "Миротворець" в статусі російського найманця з міста Йошкар-Оли (Марій Ел), який брав участь в бойових діях на Донбасі. З даних на нього наведені тільки посилання на профіль персональної сторінки і групу Федерації бойового самбо Росії в Марій Ел.

"Постійним читачам InformNapalm фотографії з Євгеном Соболєвим можуть здатися знайомими, і це дійсно так. Соболєв фігурує на групових знімках "бунтівних шахтарів" до публікації від 13 грудня 2016 року "Солдат строкової служби ЗС РФ помічений на Донбасі", в якій йшлося про впізнання військовослужбовця російської армії, що видає себе за бойовика НВФ "ДНР" Дикого.

Виходячи з аналізу профільних даних Є. Соболєва, можемо стверджувати, що строкову військову службу він проходив в 2012-2013 роках в ВДВ, в 83-й окремій десантно-штурмової бригаі (в/ч 71 289, місто Уссурійськ). Під час служби в десантних військах брав участь в міжнародних навчаннях на базі навчального центру в Спаську. Влітку 2015 року подався в найманці на Донбас", - йдеться в публікації.

"За нашим припущенням, досвід служби в ВДВ допоміг Соболєву "зробити кар'єру" в бандформуванні "Сомалі", де він, як цінний кадр, був відзначений російськими кураторами, і незабаром його призначили на посаду контрактника ЗС РФ в один з підрозділів 7- ї в/бази з високим - потрійним - окладом, який виплачується воюючим на Донбасі російським військовим.

Наше припущення про приналежність Соболєва до 7-ї в/бази підтверджують і численні його друзі в соцмережі - російські контрактники, що проходять службу в розвідпідрозділах в Абхазії. У даному контексті хочемо нагадати, що 7-а російська окупаційна військова база є не тільки з'єднанням ЗС РФ, які окупували один з регіонів Грузії, а й одним з найбільш воюючих формувань російської армії.

Інформація про бойовий шлях військовослужбовців цієї бази на Донбасі зібрана більш ніж в 30 (!) OSINT/HUMINT-розслідуваннях міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm. Це як ранні "ростовско-українські відрядження" бойових тактичних груп і артилерії влітку і восени 2014 року, так і пізні індивідуальні відрядження контрактників у 2015 і 2016 роках (див. 1, 2, 3).

Підкреслимо, що навіть якщо наше припущення про приналежність Соболєва до в/ч 09332 помилкове, факт залишається фактом: російський бойовик, який воював на сході України, бере активну участь в процесі бойової підготовки особового складу 7-ї в/бази ЗС РФ, військовослужбовці якої неодноразово були помічені на окупованій території Донбасу", - роблять висновок автори публікації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...