Російських безпілотників вже практично немає на Донбасі. У Кремля багато справ в Сирії, - ГУР Міноборони

Однак це зовсім не означає, що Кремль припинив будь-яку серйозну діяльність у зоні АТО. Зараз бойовики намагаються звинуватити ЗСУ у тому, що вони порушують мінські домовленості.

БПЛА. Фото: newsukraine.com.ua.

Російські безпілотники зараз практично припинили шпигувати в небі над Донбасом, що, можливо, пов'язано з необхідністю їх задіяння в Сирії в інтересах російських військ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ та Головне управління розвідки при Міноборони України.

"Протягом останнього часу практично припинені розвідувальні польоти БПЛА в зоні конфлікту на Сході України, що може бути пов'язано з їх задіянням в інтересах російських військ на сирійській території", - йдеться в коментарі. У розвідці також стверджують, що зі вступом в оперативну готовність 1 і 2 армійських корпусів російських окупаційних військ (сформовані на території т.наз. "ДНР" і "ЛНР" відповідно) здійснюється "часткове відведення штатних підрозділів інших сполук НД РФ до місць постійної дислокації".

"За рахунок цього Росія намагається уникнути звинувачень у невиконанні нею Мінських домовленостей, знижує навантаження на свої збройні сили, а також вивільняє ресурси для дій в Сирії", - переконані в ГУР. Разом з цим, російська сторона активізувала інформаційні заходи щодо звинувачення України в порушеннях Мінських домовленостей, а також нібито провокуванні нею "напруженості в зоні конфлікту і підготовці до проведення наступальних дій проти "ДНР" і "ЛНР". Згідно з даними розвідки, саме цим противник обґрунтовує посилення своїх заходів військової діяльності на окупованих територіях України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...