"Россия кинула": Російські дипломи випускників "ЛНР" виявилися липовими

Випускникам медуніверситету "ЛНР" доведеться знову вступати на перший курс, щоб отримати нормальну освіту та диплом

Росія "кинула" студентів "ЛНР": дипломи виявилися несправжніми. Фото з сайту "Діалог"

У Луганську відбулося вручення дипломів випускникам медичного вузу. Але стати лікарями у Росії молодим спеціалістам не судилося: дипломи виявилися не легітимними. Про це інформують Патріоти України з посиланням на dialog.ua.

Випускників "ЛНР" дипломами забезпечив Ростовський державний медуніверситет. Але жоден з цих дипломів не внесений до бази даних РФ - тобто, це просто папірці. Діють вони лише на території "ЛНР".

Така сама історія відбулася з випускниками і у минулому році, коли лікарі не змогли влаштуватись після такої освіти у Росії. Але молодих людей це нічому не навчило.

Російські дипломи для луганських студентів - це просто особиста ініціатива Ростовського медуніверситету, і в жодній країні ці "фількіни грамоти" не визнаються.

Тобто, вихід для студентів один - приїзджати до України і вступати знову на перший курс вузу, або ж на правах іноземців вступати до вузів РФ. Щоправда, обіцянки Росії про особливі полегшені умови вступу для жителів "ЛНР" лишилися обіцянками - то ж молодим луганським лікарям позаздрити не можна.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...