Розвідка встановила, хто з російських генералів командує горлівським угрупованням ворога

До прибуття на тимчасово окуповані території України Тимофєєв командував 33-ю окремою мотострілецькою бригадою 49-ї Армії Південного військового округу ЗС РФ.

Ігор Тимофєєв. Фото: ГУР МО України.

На посаді командира 3-ї окремої мотострілкової бригади, що дислокується у Горлівці (Донецька область), 1 артилерійського корпусу перебуває кадровий генерал російської армії, генерал-майор Тимофєєв Ігор Борисович. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Повідомляється і його прізвище прикриття – Соколов. За інформацією розвідки, до прибуття на тимчасово окуповані території України Тимофєєв командував 33-ю окремою мотострілецькою бригадою (Майкоп, республіка Адигея) 49-ї Армії Південного військового округу ЗС РФ.

Також у ГУР стверджують, що 5 березня в окупований Донецьк до штабу 1 АК прибула комісія Центру територіальних військ (Новочеркаськ, РФ) Південного військового округу ЗС РФ. Як повідомляють, комісія повинна встановити "обставини розкриття реальних прізвищ та посад кадрових російських генералів та офіцерів командної ланки".

"Основні версії, що розглядаються комісією – навмисний витік інформації внаслідок побутового конфлікту (зведення рахунків) або з метою дострокового повернення в Росію (уникнути участі у бойових діях)", - стверджують у розвідці. Також називаються і головні суб’єкти перевірки:

  1. командувач 1 АК генерал-майор ЗС РФ Асапов Валерій Григорович;
  2. його заступник по роботі с особовим складом полковник ЗС РФ Чирков Євген Володимирович;
  3. командир 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ, Україна) 2 АК полковник ЗС РФ Рузинський Андрій Юрійович;
  4. командир 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ, Україна) 1 АК полковник ЗС РФ Бондарєв Дмитро Євгенович.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...