"Руководство пустило в расход": Терористи "ДНР" розповіли, як йшли в бій з одним патроном

Терористи скаржилися на командування "ДНР", оскільки "багато хто через дурість і некомпетентність командирів загинули".

Терористи "ДНР". Ілюстрація:glavnoe.ua

Командування самопроголошених "республік" Донбасу регулярно "пускало в розхід" своїх бійців. Про це Медузі розповіли росіяни, які воювали на сході України на боці бойовиків, передають Патріоти України.

Так, Олександр Нелюбін з Санкт-Петербурга, який воював у складі бандформування "ДНР" "Кальміус", розповів, що, незважаючи на підтримку з РФ, бойовики відчували брак озброєння і обмундирування, а вміст "гумконвоїв" розкрадався.

"Всі продукти з гуманітарних конвоїв були на наступний день на ринках. Допомога та ліки з Росії нещадно разкрадались "казаками" та іншими підрозділами, підконтрольними головам республік", - розповів він.

Терорист також поскаржився на командування "ДНР", оскільки організація і узгодженість між командуванням бойовиків викликали дуже великі питання і "багато хто через дурість і некомпетентність командирів загинули".

"Було це 24 серпня 2014 року. Наступ на селище міського типу Оленівка. За два дні нас підняли по повній бойовій готовності. Повідомили, що треба прориватися в південному напрямку. А у нас пацани на 80% не обстріляні, без досвіду. Автоматичною зброєю і гідним обмундируванням озброєна тільки наша група, та ще кілька загонів. у решти складу в основному карабіни мало не часів війни. Були навіть люди в спортивних костюмах", - згадує бойовик.

Незважаючи на це "командування" змусило йти в лобову атаку. "Бій тільки почався, а штабісти вже повідомили, що Оленівка взята. В інтернеті, виявляється, вже відзвітували. Набрехали все. Нібито і вогнева підготовка була, і підтримка технікою.

Я бачив усього три танки, тільки вони навіть в бій не вступили. Заклинило у них стволи. Третина підрозділу в цьому наступі загинула - через недбальство командирів-штабістів ... Так нас діяч, який наказав йти "в лоб", ще й розстріляти хотів - за відступ. А сам після цього бою став заступником міністра оборони "ДНР", - журиться він.

За його словами, виділені Росією кошти на похорон загиблих і для їх рідних були розкрадені, а після повернення додому він і його "бойові товариші" стали "нікому не потрібними".

Про проблеми в бойовій підготовці та постачанні терористів розповів і інший бойовик - мурманчанин Олександр Фоміченко.

"Підготовки у нас не було. Навчили правилом:" Чуєте постріл - падайте на землю "... Спочатку нам видавали карабіни СКС (що були на озброєнні радянської армії з 1949 року - ред.), а автомат тільки після перших бойових зіткнень - якщо найманець не втік і не передумав. Форма була своя - за свій рахунок", - відзначає він.

"Був період, коли на день ми варили велику каструлю макаронів з салом, і більше нічого з їжі не було. Іноді місцеві казаки допомагали, давали хліб. Бувало, борщ готували. Було багато покинутих городів. Ми викопували все, що росло, щоб не пропадало. але це ні в якому разі не мародерство. Просто складний період", - додав він.

Однак про те, що воював в Україні, росіянин анітрохи не шкодує. "Можна сказати, випробував себе. З давніх-давен же ж Росія воювала - правильно?" - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...