Саакашвілі пропонують прихисток в Прибалтиці

Михайло Саакашвілі підпадає під дію латвійського закону, на підставі якого близько 800 тисяч жителів після відділення республіки від СРСР отримали статус так званого негромадянина.
Михайло Саакашвілі. Фото: ВВС.

Депутат Європарламенту від Латвії Андрій Мамикін пропонує надати екс-президенту Грузії та екс-губернатору Одеської області Михайлу Саакашвілі статус “не громадянина” цієї балтійської республіки. Про це сам європарламентар повідомив у четвер кореспонденту ТАСС, передають Патріоти України.

За його словами, Саакашвілі підпадає під дію латвійського закону, на підставі якого близько 800 тисяч жителів після відділення республіки від СРСР отримали статус так званого негромадянина. “Саакашвілі позбавили як громадянства Грузії, так і громадянства України. Виходить, що єдиний статус, який у Саакашвілі є – це “колишній громадянин СРСР”, а значить він може теоретично претендувати на статус негромадянина Латвії. У всякому разі я як депутат ЄП від Латвії йому всіляко сприятиме в цьому “, – вказав він.

На думку парламентаря, Саакашвілі в статусі негромадянина Латвії міг би направити свою енергію на боротьбу за права цієї категорії мешканців республіки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...