"Онищенку натякнули, куди він може діти свій "компромат"": У Вашингтоні знають про українську корупцію не гірше депутатів-втікачів

Американці зазначили, що навіть сам факт зустрічі з Онищенком не був би показником того, нібито його інформація вважається точною.

Онищенко нікого не здивував. Фото: Українська правда.

У Вашингтоні особливої зацікавленості до аудіозаписів народного депутата України Онищенка Олександра, на яких нібито знаходяться докази причетності до масштабної корупції президента Петра Порошенка та деяких інших українських політиків, не проявили. Про це розповів керівник Центру дослідження Східної Європи у Вашингтоні Воробйов Микола, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що не зважаючи на скомпрометовані докази, у Сполучених Штатах і так знають про те, що в Україні на сьогоднішній день дуже високий рівень корупції як і серед чиновників, так і серед політиків найвищої ланки. В той самий час він зазначив, що до США регулярно приходять подібні матеріали.

За його словами, це може зіграти на руку лише політично упередженим та проросійсько-налаштованим американським політикам, які захочуть використати даний компромат у особистих цілях. «Вони можуть використовувати ці матеріали для впливу та Білий дім, вимагаючи від адміністрації президента США ліквідувати антиросійські санкції», - наголосив Воробйов. Як відомо, раніше депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що президент Петро Порошенко через нього підкуповував депутатів ВРУ перед голосуванням та представив записи з нібито доказами своїх слів.

Також стало відомо, що Міністерство юстиції США не має наміру проводити зустрічі з нардепом-втікачем Олександром Онищенком. Про це йдеться у повідомленні Мін'юсту США. "Департамент юстиції США не має ніяких планів по проведенню подальших зустрічей з паном Онищенком", – зазначили у Мін'юсті США.

Також у повідомленні йдеться, що за звичайних умовах Департамент юстиції і правоохоронні органи США готові зустрітися з людьми, які стверджують, що мають докази щодо порушень законів США. "Але сам факт такої зустрічі не є показником того, що такі порушення мали місце, або що інформація людини вважається точною", – додали у Мін'юсті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...