Як Савченко легалізує "ЛДНР": 'Ми хочемо до Києва!' - Влада "ДНР" вимагає зустрічного візиту до полонених "гібридів", щоб влаштувати нове "шоу"

"ДНР" нібито бажає переконатися, що заарештовані найманці перебувають в належних умовах. Тому українська сторона наче має прийняти "офіційну делегацію", таким чином вступивши у прямий контакт з "народною республікою" Путіна. Дуже хочеться...

Дар'я Морозова. Фото: Gorlovka.Today.

Про це заявила омбудсмен так званої "ДНР" Дар'я Морозова, зазначивши, що "керівництво республіки" розраховує, що Київ погодиться забезпечити допуск до "ополченців", захоплених в полон бійцями ЗСУ. Новину передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Морозова заявила, що це повинно стати відповіддю "алаверди" Києва, оскільки влада "ДНР" пішла назустріч проханням народного депутата України Надії Савченко і допустили її в Макіївське СІЗО для перевірки умов утримання військовополонених.

Морозова зазначила, що київська влада має забезпечити допуск правозахисників і представників "республіки" до тих місць, де утримуються полонені "ополченці", оскільки влада "ДНР" бажає переконатися, що військовополонені знаходяться в належних умовах і Київ дотримується Конвенції по відношенню до них. Такий дозвіл, на думку Морозової, стане логічною реакцією на допуск в СІЗО "ДНР" представника депутатського корпусу України Надії Савченко.

Варто зазначити, чому речниця терористів апелює до "конвеції". Своїх найманців Кремль та його донецькі маріонетки вважають комбатантами, на яких дійсно розповсюджуються міжнародні угоди стосовно військовополонених. Офіційний Київ і весь світ не визнають за найманцями цей статус, дорівнюючи "гібридів" Кремля до ІДІЛ та інших терористів. Такий статус вони й зберігатимуть до переходу бойових дій з "гібридного" стану у офіційно проголошену війну, згідно міжнародних норм.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...