Серед терористів паніка: Ясинуватська розв'язка перейшла під контроль бійців АТО

Бойовики "ДНР" визнали, що траса Донецьк-Горлівка повністю прострілюється українськими військовими.

Ясинуватська розв'язка. Фото: dn.vgorode.ua.

Українські військові закріпилися біля Ясинуватської розв'язки під Авдіївкою, через яку йшло сполучення між окупованими Донецьком і Горлівкою. Про це повідомляють волонтери групи "Повернись живим" на своїй сторінці в Facebook, посилаючись на бійців з Авдіївки. Новину передають Патріоти України.

"Ми не планували, але вийшло так, що відповідаючи на їхній вогонь, взяли під вогневий контроль Ясинуватську розв'язку", - розповіли військові волонтерам. Ще один волонтер, координатор проекту "Стоп Терор" Семен Кабакан заявляє, що розв'язка повністю перейшла під контроль ЗСУ. "На этом этапе проезд гражданских запрещен, у кадровых военных РФ и местных боевиков паника, они не ожидали такого итога событий", — пише Кабакаєв в Facebook.

"Загалом, ситуація на Авдіївському напрямку значно погіршилась. Без перестанку вже кілька діб українські військові відбивають ворожі атаки. У 16 батальйоні 58 бригади кілька бійців отримали поранення. Загалом – легкі. Одного у важкому статі доправили до лікарні. Російські війська посилюючи свою кількість, за допомогою мінометів і танків, здійснюють спроби відтіснити військових ЗСУ, але наші хлопці утримують позиції", - повідомили волонтери.

У штабі АТО про Ясинуватську розв'язку нічого не повідомляють. Відзначається, 8 березня після одного з обстрілів з боку Ясинуватої українські позиції атакувала ДРГ бойовиків, але напад було відбито. Також в штабі АТО повідомляють, що 5-8 березня загинули щонайменше 9 бойовиків зі складу ДРГ, які діяли в напрямку Авдіївки. Крім того, поранення отримали 13 диверсантів. Як зазначає ТСН, бойовики підтверджують втрату контролю над даною трасою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...