Сезон-2016: Кількість відпочивальників у Криму на травневі свята вразила навіть аналітиків - екс-міністр

Російська статистика грунтується не на економіці, а на політиці і пропаганді, тому повідомляє неправдиві дані.

Ілюстрація:https://focus.ua

За даними колишнього міністра курортів і туризму Криму Олександра Лієва, в період травневих свят Крим відвідало близько 35 тис. туристів. Практично всі вони - з Росії. Такі дані Лієв озвучив в коментарі виданню Фокус, інформують Патріоти України.

При цьому екс-міністр послався на дані Асоціації індустрії гостинності України, яка відстежує дані відкритих російських інтернет-джерел про транспортне сполучення з Кримом. Російська ж статистика, за його словами, "грунтується не на економіці, а на політиці і пропаганді".

"Застосовуючи методику Національної академії природоохоронного і курортного будівництва, можна визначити частку туристів в загальному пасажиропотоку. Крім того, ми відстежуємо систему онлайн-бронювання. Всього аналізується близько 73-х систем.

Так ми бачимо обсяг: скільки номерів здається, скільки заброньовано, де вже зупинені броні. А також користуємося даними великих туроператорів Криму. Найбільш об'єктивне для нас джерело - пряме спілкування з власниками засобів розміщення на півострові, ми моніторимо понад сто об'єктів", - розповів Лієв.

Він нагадав, що в українські роки Крим приймав у травні близько 200 тис. осіб.

У той же час, за офіційною статистикою міністерства курортів і туризму Криму, на травневі свята півострів начебто відвідало 161,6 тис. туристів, що на 23,3% перевищує показники 2015 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...