Ще один "ихтамнет": Волонтери викрили чергового путінського найманця, який воював на Донбасі (фото)

Російські контрактники, що пройшли війну на Донбасі, намагаються уникати подальшої служби в округах і з'єднаннях, які частіше за інших залучені до "українських відряджень".

Російський найманець Артур Багавов. Фото:https://informnapalm.org/

Міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm опублікувало розслідування, яке розкриває особу чергового російського контрактника. Як повідомляється у розслідуванні InformNapalm, він у 2014 році воював у складі батальйонно-тактичної групи 7-ї військової бази Міноборони РФ на Донбасі, передають Патріоти України.

Повідомляється, що у профілі соцмережі людини на ім'я Артур Арсенов є фотографія, завантажена в жовтні 2014 року. На фото видно двох військових, які сидять на броні БТР-80, а під світлиною примітний коментар - "на укр ..."

Зазначається, що вдалося встановити справжню особу власника цього акаунта, а також відновити і відстежити послужний список, пройдений ним від 7-ї окупаційної бази Міноборони Росії в Абхазії до 60-ї мотострілецької бригади, дислокованої на Далекому Сході Росії.

Вдалося встановити, що справжнє ім'я чоловіка Артур Багавов 1990 року народження і він з Дагестану. Волонтери з'ясували, що Багавов у 2014 році в статусі солдата-контрактника проходив службу в роті снайперів у 7-й російській окупаційній базі на території Грузії, в окупованій Абхазії.

"Навесні у складі батальйонно-тактичної групи 7-й військової бази перебував на полігоні Ашулук Астраханській області, звідки цей зведений підрозділ перекинули спочатку до Ростовської області і далі в Україну", - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що з військової служби Багавов звільнився у кінці вересня або на початку жовтня 2014 року.

В InformNapalm визначили, що після двох років Багавов знову підписав контракт з Міноборони Росії, але вже подалі від України – він служить у складі розвідувальної роти батальйону розвідки 60-ї окремої мотострілкової бригади у Приморському краю.

На думку кіберволонтерів, 7-я військова база - це одне з найбільш воюючих з'єднань ЗС РФ. У листопаді 2016 року InformNapalm оприлюднив досьє на російських військових, що воювали на Донбасі у складі цієї російвійської бази.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...