Щоб реформи були: У Європарламенті хочуть отримати право звільняти українських міністрів

Невиконання плану тим чи іншим міністерством має означати відставку міністра.

Європарламент. Фото: zn.ua.

Депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський заявив, що в Україні має бути особливий урядовий офіс, який відповідатиме за реформування і гармонізацію законодавства згідно нормами Євросоюзу, і матиме право звільняти "неефективних" міністрів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження" Дмитро Шульга, передають Патріоти України.

Так, за словами експерта, в Європарламенті вважають, що для гармонізації законодавства Україні потрібен "сильний урядовий офіс, під прем'єр-міністром і 300-400 кваліфікованими працівниками", який повинен перевіряти всі урядові законопроекти на відповідність законодавству ЄС і "мати право" тероризувати "міністерства, щоб виконувати План імплементації Угоди про асоціацію".

"Невиконання ж Плану тим чи іншим міністерством означатиме відставку міністра", - пише Шульга. Також "парламент повинен узгодити з урядом (угода/меморандум між прем'єром і спікером) спеціальну прискорену процедуру розгляду урядових законопроектів, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію". Крім того, Саріуш-Вольський бажає обмежити право депутатів подавати поправки до законопроектів через вимоги певної кількості депутатів для того, щоб внести поправку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...