Щупальця окупантів досягли цілі: Ким був воїн Ічкерії, підірваний російськими диверсантами у Києві

Тимур Махаурі служив в чеченському батальйоні імені шейха Мансура.

Тимур Махаурі був особистим ворогом Кадирова. Фото: скріншот з відео.

В результаті вибуху автомобіля в центрі Києва, який прогримів сьогодні, 8 вересня, помер учасник чеченського добровольчого батальйону Тимур Махаурі. Про це заявили товариші загиблого в ефірі одного з українських телеканалів, передають Патріоти України.

За словами приятеля загиблого, Тимур Махаурі служив в чеченському батальйоні імені шейха Мансура. Також варто зазначити, що авто Toyota Camry, в якій знаходився загиблий чеченець, була з грузинськими номерами. Жінці, яка знаходилася у авто, відірвало ногу. Її дитина також знаходиться в лікарні, у задовільному стані.

Інший товариш загиблого, який заявив, що він був товаришем по службі Махаурі, повідомив, що той воював в батальйоні ім. Джохара Дудаєва. Крім того, він був ворогом глави Чечні Рамзана Кадирова.

За словами Антона Геращенка, чоловік, загиблий внаслідок вибуху авто в центрі Києва, був громадянином Грузії. Про це позаштатний радник міністра внутрішніх справ написав на своїй сторінці в Facebook. За його словами, поліцією буде розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу - умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя оточуючих. Слідство вивчить всі факти і деталі, що стосуються цього жахливого вбивства.

Як зазначає Геращенко, посилаючись на інформацію в ЗМІ, три роки тому Махаурі був затриманий турецькою владою за підозрою у вбивстві одразу п'ятьох чеченців, які переховувалися в цій країні від російського правосуддя. Турецька влада і преса тоді звинувачували його в роботі на Кремль, а турецькі медіа з посиланням на прокурора Ахмета Демирхюйюка повідомляли, що Махаурі найбезпосереднішим чином причетний до ліквідації самого Шаміля Басаєва. "Цей ув'язнений (Махаурі) підготував вантажівку, при вибусі якої в липні 2006 року загинув Басаєв. Хоча, звучать і припущення, що Махаурі міг не знати, що вантажівку зі зброєю, відправлену їм Басаєву, чекісти начинили вибухівкою", – передає повідомлення ЗМІ Геращенко.

«Інші імена затриманого: Руслан Папацкорія і Алі Дабуєв. Стамбульська прокуратура тоді вимагала для нього довічного терміну за вбивство п'ятьох чеченців. Двоє з них, Рустам Альтеміров і Заурбек Амрієв, розшукувалися СКР за підозрою в причетності до теракту в аеропорту Домодєдово, а третій - Алі Осаєв – був полпредом Доку Умарова в Туреччині. Махаурі свою провину заперечував і навіть прийшов на похорон своєї жертви і висловлював співчуття родичам, стверджуючи, що він і сам родич убитого», – пише Геращенко.

Тимур Махаурі також добре відомий в Грузії як учасник подій в ущелині Лопота, де у вересні 2012 року грузинський спецназ знищив групу бойовиків, які намагалися перебратися в Дагестан. За словами Геращенко, його тоді підтримував тодішній заступник міністра внутрішніх справ Георгій Лорткіпанідзе (і екс-глава одеської поліції), який говорив, що Махаурі не терорист і не агент ФСБ, а "патріот Грузії". "Руслан шалено любить Грузію, він біженець з Чечні, а під час вбивства в Туреччині, в якому його звинувачує турецька влада, він взагалі був у Грузії, а не на території Туреччини", - наводить Геращенко слова Лорткіпанідзе.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...