Шокуючі цифри: У Кучми назвали, скільки бійців АТО загинули у травні через обстріли терористів

Тристороння контактна група відзначила зростання кількості обстрілів позицій українських військових, в тому числі, з гармат калібром понад 100 мм - мінометів, ствольної артилерії, ракетних систем залпового вогню "Град".

Українські військові. Фото: УНІАН.

Через порушення режиму тиші на Донбасі у травні 2016 року загинули 26 українських військових. Про це після засідання Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську у "Фейсбуці" написала прес-секретар представника України в контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передають Патріоти України.

"Тристороння контактна група відзначила зростання кількості обстрілів позицій українських військових, в тому числі, з гармат калібром понад 100 мм - мінометів, ствольної артилерії, ракетних систем залпового вогню "Град". Через порушення режиму тиші тільки в травні 2016 року загинули 26 українських військових", – написала вона.

Варто нагадати, що, за оцінкою, представників ООН за весь хід збройного протистояння на Сході України загинули не менш 9167 громадян. Приблизно 21 044 осіб отримали каліцтва різного ступеня тяжкості. В цілому потерпілими вважаються 30 211 українців - в даний показник входять цивільні особи, службовці Збройних Сил України та інших формувань військового характеру.

Як зазначали раніше в ЮНІСЕФ, серед потерпілих також є і діти. Не менш 20 неповнолітніх жителів регіону загинули, а поранені були близько 40. Міни та вибухонебезпечні предмети стали причинами загибелі 28 дітей.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...