"Шпигун" НАТО: У Росії 74-річного вченого звинуватили у "зливанні" Заходу секретів виробництва ракетних комплексів

Звинувачений заявляє, що взагалі не розуміє, про що йде мова.

Віктор Кудрявцев. Фото:UKROPnews

У Росії вченого, працівника Центрального науково-дослідного інституту машинобудування, підозрюють у шпигунстві на користь НАТО. Мовляв, пан Віктор Кудрявцев передавав секрети про російські ракетні комплекси ворожим спецслужбам, зазначають Патріоти України.

Тільки от вченому 74 роки, і він заявляє, що взагалі не розуміє, про що йде мова. Буквально.

ФСБ звинувачує Кудрявцева у державній зраді – той, начебто, передав інформацію про застосування гіперзвукових технологій у бойових ракетних комплексах "Авангард" і "Кинджал" до бельгійського Von Karman Institute for Fluid Dynamics, а під прикриттям цього інституту працюють якраз шпигуни із НАТО.

І апеляційний міський суд Москви підтвердив арешт вченого. У закритому, звісно, режимі засідання.

Віктор Кудрявцев, як він каже, уже понад 20 років як не має доступу до секретних даних і "в новому тисячолітті з секретними даними не працював". Не так просто діставатись секретів у 74 роки, а ще важче – бачити у них потребу. Тож провину вчений не визнає, до того ж, не дає жодних свідчень, оскільки – просто не розуміє, у чому його звинувачують.

Та навряд чи для слідства та суду у Росії відсутність свідчень підозрюваного складатиме перепону для винесення вироку. Звісно, те, що дочка вченого проживає в США, не гратиме ролі. А от свідчень колишнього керівника Кудрявцева – Володимира Лапигіна – буде цілком достатньо. До слова, Лапигіна у 2016 році засудили за держзраду – на сім років суворого режиму. Йому тоді щойно виповнилось 76.

Джерело: Коммерсант

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...