Шикуйтесь в чергу: На Тернопільщині всіх охочих поселять у середньовічному палаці, ще й платитимуть зарплату

Для втілення цього проекту необхідно відремонтувати ліве крило, де був будинок для челяді. Планується, що далі ремонтні роботи у палаці вже проводитимуть люди, які поселяться у ньому.

Палац у Золотому Потоці. Фото:https://www.0352.ua/

У влади Тернопільської області є задум облаштувати в палаці у Золотому Потоці діючий фільварок, в якому б панувала атмосфера середньовіччя. Про це пише місцевий сайт 0352, передають Патріоти України.

"Щоб там постійно жили люди і, як колись, займалися господарством, тримали свійську птицю, кіз, коней. Палац залишиться у державній власності, люди проживатимуть у ньому як у гуртожитку, при цьому вони будуть на посадах і обслуговуватимуть палац та туристів.

В підвалах там збереглися камери НКВД, двері з вічками, це теж можна демонструвати під час екскурсій", – розповів про задум начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури облдержадміністрації Ярослав Пелихатий.

Для втілення цього проекту необхідно відремонтувати ліве крило, де був будинок для челяді. Планується, що далі ремонтні роботи у палаці вже проводитимуть люди, які поселяться у ньому.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...