Сім фактів про вбивство Ноздровської - ЗМІ

Як відомо, у вбивстві Ірини зізнався 63-річний Юрій Россошанський - батько винуватця смертельної аварії.

Ірина Ноздровська. Фото:Znaj.ua

У вівторок, 9 січня, в Демидові Київської області поховали 38-річну Ірину Ноздровську, історія якої сколихнула всю країну. Ірина боролася за суворе покарання для вбивці своєї молодшої сестри - 26-річної Світлани Сапатинської, яку два роки тому на "Ланосі" збив на смерть племінник судді 33-річний Дмитро Россошанський. У МВС уже заявили, що затримали вбивцю. Неофіційно кажуть, що ним виявився батько Дмитра, 63-річний Юрій Россошанський. Видання Вести виділили ключові моменти гучної справи, передають Патріоти України.

01. Перша смерть

Ірина Ноздровська сама вела справу про наїзд на свою сестру, яку два роки тому, 30 вересня 2015 року, збив племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Як тоді писало видання, Сапатинська йшла по узбіччю дороги в яскраво-червоному пальто, а Дмитро летів по селищу з швидкістю 100 км/год.

Як стверджують родичі загиблої, Россошанський навіть не гальмував перед ударом. "Вже після того як вона впала з капота, він зупинив автомобіль", - говорила тоді Ноздровська.

Винуватцю дали сім років, але Ірина вимагала більш жорсткого покарання, і на суді батько Дмитра пригрозив Ірині, що вона "погано скінчить".

02. Чи той вбивця

У вбивстві Ірини зізнався 63-річний Юрій Россошанський - батько винуватця смертельної аварії. Вчора в його будинку (Россошанський живе на тій же вулиці, що і родина Ірини) йшов обшук. За словами радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, підозрюваний не кається у скоєному.

"Він дав свідчення, під час слідчого експерименту вказав на місце скоєння злочину, місце приховування тіла загиблої і розповів, яким чином було скоєно цей злочин. Підозрюваний не кається", - заявив Шкіряк. Россошанський-старший увечері 29 грудня нібито підстеріг Ірину, яка поверталася з роботи в Демидів, вбив, відтягнув тіло в річку, а одяг спалив вдома у грубці.

Адвокат дочки загиблої Анастасії Ноздровської Анатолій Худяков розповів виданню, що інформація про підозрюваного Юрія Россошанського викликає питання. "По-перше, нам ніхто не дає ознайомитися з матеріалами цієї справи, щоб розуміти обґрунтованість цієї підозри. І друге - версія, пов'язана з Юрієм Россошанським, є найлегшою і найдоступнішою для реалізації".

Крім того, він посилається на інформацію від родичів, що підозрюваний в той вечір випивав вдома з кумом. "Ми особисто нікого не опитували, але джерело досить надійне", - додав адвокат. Найближчим часом він сподівається побувати на суді, де Юрію Россошанському обиратимуть запобіжний захід. При цьому офіційно в поліції нам сказали, що ім'я підозрюваного не називали і не коментують хід слідства.

03. Прощальна записка

9 січня у виданні "Факти" з'явилася інформація, що Юрій Россошанський нібито залишив дружині Ользі прощальну записку. "Беззаконня і бездіяльність влади в нашій країні довело мене до крайності. Я так жити не хочу. Прошу рідних пробачити мене. Дружина, дочка, онуки, син Діма, я вас любив все життя і за вас готовий віддати своє життя. Все одно повісять вбивство цієї бридкої підлої брехливої юристки-активістки на мене. Головне, щоб не чіпали ні дружину, ні друзів, ні наших рідних. Нехай краще звинувачують мене. Хоча я цього не робив. Злочин скоїла сама Ноздровська, бо сильно багато знала про депутатів, передвиборних грошах депутатів ще з 2012 року. Ось вони її і замовили. Зацькували мене, мою сім'ю, сина, всіх наших рідних і знайомих по селу. Ця Ноздровська зі своїми батьками, корумпованими суддями апеляційного та Обухівського суду, журналістами ... " - цитують записку ЗМІ.

Але адвокат Дмитра Россошанського Ігор Ейсмонт про записку дізнався від видання. "Два дні тому я говорив з Ольгою, вона сказала, що не готова ні з ким спілкуватися з цього приводу. А про записку я від вас вперше чую", - сказав "Вестям" Ігор Ейсмонт.

04. Просила захисту

Цікаво, що останнім часом Ірина неодноразово зверталася за захистом в поліцію, але всі її заяви правоохоронці ігнорували

"Дійсно, у нас було дуже багато заяв. Як від самої Ірини, так і від її односельців. Вона зверталася, коли напали на її дочку, потім, коли її хтось обізвав. Але заяв про те, що з нею намагаються розправитися, до нас не надходило. При цьому на Ірину було теж дуже багато скарг, в тому числі колективних, де стояли підписи по 40 чоловік. У них виникали постійні конфлікти", - сказав речник поліції Київської області Микола Жукович.

Поліція звернулася до односельців Ірини за допомогою в пошуку свідків вбивства Ірини. Але ніхто, за словами заступника глави Нацполіціі В'ячеслава Аброськіна, не відгукнувся.

У селі не приховують, що слава у сім'ї Ірини була дуже скандальною - вони з усіма лаялися і проклинали. А 9 січня ще й з'явилося відео з рідним дядьком Ірини 50-річним Миколою Годуном. На відео він зізнається, що інвалід другої групи і живе у злиднях близько 20 років, а його опікуном є мати Ірини та його рідна сестра Катерина Дуняк.

"Забрані і продані паї, опікунство і відібраний паспорт, знущання з побиттям і узаконене рабство для рідного брата - такі цінності сповідуються в цій родині", - пише в Facebook місцева мешканка Наталія Тарасова, яка опублікувала відео.

05. Політичний слід

Ірина Ноздровська займалася не тільки юридичною діяльністю. У 2012-му вона була членом окружної виборчої комісії від Партії регіонів, після - помічником нардепа Тетяни Чорновол, в 2015-му фігурувала як довірена особа кандидата в мери Києва Сергія Думчева. Але два останніх роки Ірина присвятила боротьбі в судах.

06. Судилася за племінника

Крім справи Россошанського сім'я Ірини судилася з зятем Максимом Сапатинським. Він батько шестирічного Матвія, і після загибелі його матері, молодшої сестри Ноздровської, забороняв бабусі з дідусем бачити дитину. Батьки, що втратили дочку, дуже хотіли отримати опікунство над онуком.

"Я приїжджала 30 грудня до батьків Ірини, вони мені розповідали, що коли син сестри ще жив з ними, в будинок приїхали якісь амбали, виламали двері і забрали хлопчика", - розповіла "Вестям" знайома Ірини Ольга Ковальчук. Крім того, Ірина публікувала в соцмережах розписку, що Максим Сапатинський відмовлявся від будь-яких претензій до вбивці своєї колишньої дружини.

07. Містичний слід

За дивним збігом, рік тому дочка Ірини Ноздровської 17-річна Анастасія стала героїнею програми "Слідство ведуть екстрасенси". Школярка зізнавалася, що її до божевілля доводять нічні кошмари. У передачі брала участь і Ірина Ноздровська.

"Приснився сон, що в одному кутку сиджу я, а навпроти - сатана. Мама плаче, а я кажу: "Мамо, не бійся. Ти їм не потрібна, їм потрібна я, - розповідала дівчина. - Мені страшно ходити по вулиці, залишатися в будинку. Я боюся за своє життя. Мене хочуть на той світ забрати". Екстрасенси, яким показали фото Анастасії, "відчули, що над нею витає смерть". Ясновидці сказали Ірині, що багато хто хоче зла їхній родині і намагатимуться нашкодити за допомогою магії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...