Сірий кардинал Кремля: Сурков зіграв ключову роль у призначенні Захарченка ватажком "ДНР" - Reuters

Діяльність Суркова, яка почалася щонайменше за шість місяців до укладення Мінських угод, була присвячена вибору "керівників" самопроголошених республік, організації роботи "місцевих адміністрацій", розробці інформаційної стратегії для бойовиків.

Владислав Сурков. Фото:http://kavpolit.com/

Помічник президента Росії Владислав Сурков визначає внутрішню політику так званої адміністрації терористів на Донбасі і вирішує, хто яку посаду в ній займе. Троє людей, які займали високі "посади" в "республіках" на сході України, докладно розповіли Reuters, як Сурков контролює ситуацію на місцях, передають Патріоти України.

"Будь-який дзвінок з Москви ... розцінювався як дзвінок з канцелярії самого Господа Бога і не обговорювався, приймався до виконання негайно", - говорять колишні терористи. Всі три джерела видання повідомили, що Москва поступово змусила піти більшість "організаторів повстання", погрожуючи їм смертю і позбавленням волі.

Крім того, вони кажуть, що Сурков зіграв ключову роль у призначенні Олександра Захарченка ватажком самопроголошеної "Донецької народної республіки". Нібито ватажки бойовиків готували його до "посади міністра оборони "ДНР". Однак після зустрічі з Сурковим в Кремлі з офісу помічника президента РФ надійшла пропозиція призначити Захарченка на "головну посаду".

За словами одного з джерел Reuters, для допомоги Захарченку в "передвиборній кампанії" в Донецьк приїжджала команда росіян, які працювали на Суркова. П'ять джерел, в тому числі наближене до адміністрації президента РФ, і інше, яке працювало з Сурковим в Кремлі, сказали, що той регулярно зустрічається з лідерами бойовиків, як на Донбасі, так і в Росії.

"Діяльність Суркова, яка почалася щонайменше за шість місяців до укладення Мінських угод, була присвячена вибору "керівників" самопроголошених республік, організації роботи "місцевих адміністрацій", розробці інформаційної стратегії для бойовиків і плануванню "місцевих виборів", - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...