Сюрприз до Великодня: Стало відомо, що сталося із цінами на яйця та овочі перед святами

Раніше багато експертів прогнозували зростання цін на продукти, які зазвичай купують перед Великоднем, - яйця, м'ясо, овочі, проте поки цього не сталося.

Святковий стіл не буде занадто дорогим? Ілюстрація: соцмережі.

Незадовго до Великодня в Україні сильно подешевшали яйця і овочі, а всі інші продукти, навпаки, почали дорожчати. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики.

В березні цього року ціни на споживчому ринку збільшилися на 1,8 відсотків у порівнянні з лютим, а з початку року зростання цін досягло 3,9 відсотків. У Державній службі статистики при цьому зазначили, що існує кілька факторів, які вплинули на цінову політику в березні. Йдеться, в першу чергу, про сезонний ріст цін на хлібобулочні вироби, молочну продукцію і крупи, а також про підвищення тарифів на електроенергію, збільшення акцизів на тютюнову продукцію та алкоголь. З продуктів в березні дешевшали тільки яйця - на 7,3 відсотків, і овочі - в середньому майже на 20 відсотків.

У Мінсоцполітики додали, що збільшення мінімальної зарплати в два рази на зростання цін на продовольчі товари не зробило ніякого впливу. Нагадаємо, що раніше багато експертів, навпаки, прогнозували зростання цін на продукти, які зазвичай купують перед Великоднем, - яйця, м'ясо, овочі, проте поки цього не сталося.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...