Скільки змарновано солдатських життів? Американський військовий шпиталь бездіє в тилу сил АТО, - ЗМІ

Медики, які пройшли курс підготовки для роботи в шпиталі, розпорошені і не працюють з унікальним обладнанням.

Подарунок американців не використали. Фото: Громадське ТБ.

EMEDS — військовий польовий шпиталь, який посольство США подарувало українській армії влітку 2015 року. Його приписали до 95-ї десантної бригади, але після яскравої презентації перед ЗМІ він перетворився на секретний об'єкт, передають Патріоти України з посиланням на hromadske.tv.

Волонтери, які вивозять поранених з передової, не знають про місце його розташування, і медики, які пройшли курс підготовки для роботи в шпиталі, розпорошені і не працюють з унікальним обладнанням. Медичні припаси, передані американською стороною, ймовірно, зіпсувалися взимку при мінусовій температурі.

Попри дозвіл з Генерального штабу, командування високомобільних десантних військ більше місяця відмовлялося показати журналістам, як працює госпіталь, його лікарів і їхніх поранених пацієнтів. «Слідство.Інфо» знайшло шпиталь самостійно у Костянтинівці, де він стоїть без діла просто неба.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...