​Скрепний Всесвіт: Більшість росіян свято вірить, що їхня "супердержава" домінує в Космосі, але навіть не чула про SpaceX​

При цьому майже дві третини громадян РФ (64%) повідомили, що хотіли б злітати в космос як туристи.

Більшість росіян нічого не чули про SpaceX. ілюстрація:http://dt.ua/

Більшість жителів РФ вважає, що Росія домінує в Космосі, але не чула про SpaceX, а також про те, що за кількістю запусків РФ в 2016 посідає третє місце. Про це йдеться в опитуванні фонду "Громадська думка", передають Патріоти України з посиланням на РБК.

Майже дві третини громадян (65%) вважають, що Росія зберігає лідируюче становище в космонавтиці, така ж кількість респондентів заявила, що для них особисто важлива першість в освоєнні космосу.

При цьому оцінка лідерства Росії в цій області сильно підвищилася, в 2012 році більшість громадян (47%) вважали, що Росія не є лідером в освоєнні космосу. Також, якщо в 2012 році думку росіян про майбутнє лідерство країни в космонавтиці через 10 років сильно розходилося (31% вважали, що лідерство буде, 33% - що ні), то в 2017 році більшість (61%) заявили, що Росія збереже свою першість в майбутньому.

Серед значних успіхів росіяни назвали часті запуски ракет, супутників у космос (7%), дослідження, програми з освоєння космічних просторів (6%), будівництво космодрому Східний (5%).

Серед респондентів 64% не знають про американську компанію SpaceX, яка вперше в історії зробила повторний політ в космос. Стільки ж не знають про ініціативу "Роскосмосу" набрати космонавтів для пілотованої експедиції на Місяць. При цьому майже дві третини респондентів (64%) повідомили, що хотіли б злітати в космос як туристи.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...