Скрепи будуть сидіти вдома: Росіяни масово відмовляються від подорожей за кордон

За розрахунками гендиректора сервісу Biletix Олександра Сизинцева, обсяг продажів на зимові канікули у РФ зараз на 17% менше, ніж роком раніше.

Російські туристи тепер далеко не подорожують. Фото: Тиждень.

Росіяни масово відмовляються від самостійних подорожей за кордон. Про це повідомляє Комерсант, передають Патріоти України.

За розрахунками гендиректора Biletix Олександра Сизинцева, обсяг продажів на зимові канікули зараз на 17% менше, ніж роком раніше. "Але на тлі скорочення глибини бронювання говорити про підсумки новорічних ще передчасно, як і в минулі кілька років, багато чого буде залежати від курсу валют",— зазначає він.

Приблизно про таку ж тенденцію говорить директор з розвитку OneTwpTrip Аркадій Гінес. За його оцінками, продажі перельотів під час майбутніх зимових канікул скоротилися приблизно на 10-15% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За оцінками Skyscanner, кількість пошукових запитів в цьому році скоротилося практично на всіх популярних напрямках. Так, для Таїланду цей показник скоротився на 7%, для Італії, Німеччини та Іспанії — на 15%, США і Франція втратили майже 40%. З європейських напрямків помітне зростання 25% продемонструвала тільки Прага.

Натомість росіяни віддають перевагу пострадянським країнам. За розрахунками Skyscanner, число пошуків квитків в Грузію зросло на 57%, у Вірменію — на 150%, Азербайджан — на 128%, у Молдову — на 77%, в Білорусь — на 31%. Дані пошуковика сходяться з розрахунками онлайн-тревел-агентств.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...