Скрепи нашкрябали по кишенях на вереск в Інтернеті: Путінські тролі активізувалися після заяви ВВС про збитий Боїнг МН17

​Російські пропагандисти продовжують поширювати брехню про те, що українські диспетчери не вели переговорів з пілотами.

Ілюстрація:glavred.info

Не дивлячись на те, що міжнародна слідча група ще у вересні 2014 року підтвердила отримання від української сторони всіх записів розмов диспетчерів з пілотами рейсу МН17, російські пропагандисти і тролі продовжують поширювати брехню про те, що цього "не було". Особливо активізувалися російські тролі на тлі фейку про "фільм ВВС, який доводить провину України". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Інформаційні війська Украіни.

Перевірити, чи передала Україна слідству записи розмов дніпропетровських диспетчерів з пілотами рейсу МН17, можна дуже просто, для цього достатньо відкрити на офіційному сайті Ради безпеки Нідерландів файл під назвою MH17 Crash Appendices A-U, який є одним з чотирьох офіційних доповнень до звіту міжнародної слідчої групи.

У цьому файлі з 38 по 47 сторінки надана транскрипція всіх переговорів між пілотами, між пілотами і диспетчерами в Дніпропетровську, і між пілотами та російськими диспетчерами в Ростові.

Не менш безглуздий фейк російських тролів полягає в твердженні, що "Україна не передала записи переговорів військового диспетчера з пілотами військових літаків", адже 17 липня 2014 року українська військова авіація взагалі не використовувалася.

Виходить такий абсурд: говориш адептам "русского мира", що бойова авіація в день катастрофи взагалі не піднімалася в небо, а вони тобі у відповідь - "надайте записи розмов з військовими пілотами", напевно з тими, які в цей день навіть не сідали в кабіну літака?

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...