Скрепи панікують: Сліди «Азова» знайшли в Бразилії

Попередньо відомо, що заарештовані в рамках операції «Азов» бразильські «неонацисти» насправді вже перебували в розшуку за інші злочини.

Росіянам навіть у Бразилії ввижається "Азов". Ілюстрація: ЖЖ.

У Бразилії виявили нібито представників полку Нацгвардії України «Азов», які займалися вербуванням місцевого населення для участі в антитерористичній операції на Донбасі. Для своїх цілей вони нібито залучали і місцевих «неонацистів». Про це пише «РІА Новини» з посиланням на бразильські медіа, передають Патріоти України.

Як стверджується, «вербувальників» з України затримали поліцейські штату Ріо-Гранді-ду-Сул. За даними слідства, інформацію про наміри «людей з України та інших країн Східної Європи» вони отримали ще близько 10 місяців.

«Багато людей були затримані та дали свідчення», – стверджує один з керівників розслідування Пауло Сезар Жардім. Операції по затриманню одночасно проводилися у восьми містах країни. На даний момент українські «вербувальники» і їх «співробітники» з місцевих уже відпущені на свободу через особливості бразильської системи правосуддя.

Зокрема, як поділився інформацією один з поліцейських, взяти «на гарячому» нікого не вдалося. «А судова постанова була тільки на затримання для дачі показання та з метою запобігання можливих дій у майбутньому», – пояснив він.

Попередньо відомо, що заарештовані в рамках операції «Азов» бразильські «неонацисти» вже перебували в розшуку за інші злочини. Під час обшуків у них вилучили комп’ютери, документи і нацистську пропаганду. Як відомо, штат Ріо-Гранді-ду-Сул на півдні Бразилії. У свій час його клімат приваблював переселенців з Німеччини, Італії, Польщі, України і низки інших європейських країн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...