Скрепи розлютилися: У США пред'явили звинувачення російському хакеру

Затримання хакера представник МЗС РФ Марія Захарова назвала "черговим свідченням розгорнутого правоохоронними органами США полюванням за російськими громадянами по всьому світу".

Захарова обурена затриманням російського злочинця. Фото: "Политическое обозрение".

У США заочно звинуватили 29-річного жителя Москви Євгена Нікуліна, затриманого у Чехії, у хакерській атаці та крадіжці інформації з комп'ютерів компанії LinkedIn та інших компаній. Про це 22 жовтня повідомляє Німецька хвиля з посиланням на AP. Новину передають Патріоти України.

Федеральне велике журі у Каліфорнії звинувачує Нікуліна у тому, що у 2012 році він відправив "хробака" в комп'ютер одного зі співробітників LinkedIn, вкрав його облікові дані та з їх допомогою отримав доступ до баз компанії. Схожим чином від Нікуліна постраждали компанії Dropbox і Formspring.

У травні 2016 року LinkedIn визнала, що витік 2012 року призвів до розкриття 100 мільйонів паролів користувачів мережі, що набагато перевищувало попередні оцінки. "МЗС РФ та посольство у Празі активно працюють з владою Чехії з тим, щоб не допустити екстрадиції російського громадянина до США. Відповідний демарш по дипломатичних каналах був зроблений", - заявила з цього приводу офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова. При цьому затримання Нікуліна Захарова назвала "черговим свідченням розгорнутого правоохоронними органами США полюванням за російськими громадянами по всьому світу".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...