"Скрепи з "очумелыми ручками": Російський концерн "Алмаз-Антей" провалив держзамовлення системи ППО для корветів і фрегатів

На російському заводі "Факел" мало що змінилося в частині технологій і стендових зразків з часів СРСР.

Завод "Факел" у РФ. Фото: wikimapia.org.

Міноборони РФ призупинило випробування ракети для нового корабельного комплексу ППО "Полімент-Редут" через те, що концерн ВКО "Алмаз-Антей" не може довести розробку до заявлених технічних характеристик. Джерело "Gazeta.ru" в ВПК повідомило, що "ракети валяться на третій секунді", передають Патріоти України.

Як заявив в п'ятницю в ході Єдиного дня приймання військової продукції начальник Головного управління озброєння генерал-лейтенант Анатолій Гуляєв, Міноборони зіткнулося зі зривом держоборонзамовлення від концерну ВКО "Алмаз-Антей" за проектом зенітно-ракетного комплексу морського базування "полімент-Редут". За словами Гуляєва, проблеми з випробуваннями зенітних ракет цього комплексу "безпосередньо впливають на здачу фрегата проекту 22350 "Адмірал Горшков", в той час як Верховний головнокомандувач встановив термін здачі корабля - листопад 2016 року".

"До настоящего времени по теме "Полимент-Редут" не получено положительного результата применения зенитных управляемых ракет, разработки предприятия "Факел", предназначенных для оснащения корветов проекта 20380 и фрегатов 22350", - сказав Гуляєв.

Як пояснило високопоставлене джерело у Військово-промислової комісії, концерн "Алмаз-Антей", в який входить завод "Факел", в минулому році зірвав держоборонзамовлення "через його катастрофічне відставання по темі "Полімент-Редут", в основному пов'язаного з недосягненням технічних характеристик зенітних керованих ракет 9М96, 9М96Д, 9М100".

"У нас повалились все темы. Система ПВО должна устанавливаться на корветы и фрегаты, а из-за ее несвоевременной сдачи вправо поплыли и сроки сдачи кораблей, в частности "Адмирал Горшков" из-за этой системы не может быть сдан уже который год, хотя он на ходу, а ракеты нет, и корабль Минобороны принять не может", - сказав співбесідник.

За його словами, це питання піднімалося неодноразово на президентських нарадах в Сочі, а в цьому році було дано останнє попередження. Нові графіки сформовані, за них несе відповідальність віце-прем'єр Дмитро Рогозін. "Последние испытания проходили буквально в июне, опять нашли ошибку, опять не подтвердилось, опять неудачные пуски. Минобороны приостановило испытания, в том числе и потому, что расстреляли все предназначавшиеся для испытаний мишени и боезапасы. Толку никакого, планируется создавать межведомственную комиссию и разбираться, потому что эти эксперименты ни к чему не приводят. Если мы не найдем причины, почему ракеты валятся на третьей секунде, ожидаются проблемы", - пояснило джерело "Газеты.Ru".

Співрозмовник також нагадав про критичну ситуацію на заводі "Факел" - за його словами, там мало що змінилося в частині технологій і стендових зразків з часів СРСР. Зенітний ракетний комплекс морського базування "Полімент-Редут" з установкою вертикального пуску призначений для кораблів класу есмінець, фрегат, корвет - його передбачається встановлювати на кораблях нового покоління ВМФ Росії. Розробником є Центральне конструкторське бюро "Алмаз".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...