Слідство ведуть "знатоки": "Через помилку доводиться заново перевіряти всі факти", - Аваков про справу Шеремета

За словами міністра, журналісти, які проводили власне розслідування і виявили додаткові факти, повинні були поділитися цією інформацією зі слідством.

Арсен Аваков. Фото: РИА Новости Украина.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що один з учасників розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета припустився помилки, яка змушує зараз перевіряти всі матеріали справи. Про це він сказав в ефірі програми "Лівий берег з Сонею Кошкіною" на "24 каналі" в четвер, передають Патріоти України.

"Мала місце ситуація, за якої була допущена одним із співробітників технічна або, скажемо так, інша недбалість, яка, на мій погляд, ні на що істотно не вплинула... але наявність такої недбалості в одному випадку з майже 2 тис., змусила нас повністю обробити весь масив заново, перевіряючи кожен з фактів, і ми зараз цим зайняті", - сказав Аваков.

За словами міністра, журналісти, які проводили власне розслідування і виявили додаткові факти, повинні були поділитися цією інформацією зі слідством. "Слідство розслідує, і в цей час журналісту стає відомий додатковий факт, і журналіст не ділиться цим додатковим фактом зі слідством, а знімає кіно. Я вважаю, що це виглядає трохи дивно", - додав міністр.

Аваков підкреслив, що приховування фактів від слідства є злочином. Напередодні, 24 травня, генеральний прокурор України Юрій Луценко, звітуючи у Верховній Раді, заявив, що в справі про вбивство Шеремета слідство припустилося помилки, не вилучивши один з найважливіших відеозаписів.

У свою чергу глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що співробітники СБУ вилучали диски тільки за однією адресою в рамках розслідування вбивства Шеремета і передали їх Національній поліції, помилки в слідстві, про які раніше сказав генпрокурор, спецслужби не стосуються.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7.45 в центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув невдовзі після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...