"Слуги зла, или как выглядит украинский национализм": В Одесі викрили видавництво з випуску антиукраїнської літератури (фото, відео)

Видавництво друкувало книги та буклети, в яких вихвалялась місія Росії і принижувалися Україна і українці.

Правоохоронці шукали одних злочинців, а знайшли ще й інших. Фото: скріншот з відео.

В одній зі шкіл Одеси під час затримання підозрюваних у спробі викрадення нардепа Олексія Гончаренка правоохоронці виявили підпільне видавництво з випуску антиукраїнської літератури. Про це в ефірі місцевого телеканалу заявив прокурор області Олег Жученко, передають Патріоти України.

Зокрема, були виявлені книги під назвами "Слуги зла, або як виглядає український націоналізм", "Одеські дзвони Хатині" та інші, спрямовані на розпалювання ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також ненависті до українських патріотів.

Крім цього, випускалися видавництвом книги та буклети, в яких вихвалялась місія Росії і принижувалися Україна і українці. Слідство встановлює причетність до випуску книг директора школи. Фото з підпільної друкарні опубліковані прес-службою прокуратури Одеської області.

Варто зазначити, що 25 лютого Приморський суд Одеси прийняв рішення про взяття під варту на два місяці без права застави підозрюваного в організації викрадення нардепа Гончаренка і розпалюванні національної ворожнечі депутата Лиманського райради Олександра Кушнарьова, передає "Думська".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...