Смертельні перегони в Києві: Адвокатів "мажорів на BMW" "пов'язали" з "ДНР"

Зв'язок з рухом "Український вибір" уже спростували.

Затримані учасники ДТП. Фото: dtp.kiev.ua.

Адвокат учасників кривавої погоні в Києві, під час якої загинув 17-річний хлопець, Тарас Ламах є адвокатом терориста Павла Губарєва, а його колега Анатолій Башловка - пов'язаний з рухом "Український Вибір", який очолює кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав громадський діяч, активіст Олександр Равчев, передають Патріоти України. Однак незабаром така інформація була спростована.

"Знаєте хто буде адвокатом мажорів на БМВ? Тарас Ламах та Анатолій Башловка. Ламах - це адвокат Павла Губарєва. Так, саме того ватажка терористів Павла Губарєва. Башловка - адвокат "Українського вибору", так, саме "УВ" кума Путіна Віктора Медведчука", - наголосив він. Равчев також нагадав, що Ламах керував "тітушками", які блокували з'їзд адвокатів на раді юстиції в Києві в квітні 2015 року.

У той же час прес-секретар Громадського руху «Український вибір» Олег Бабанін спростував інформацію про причетність Анатолія Башловки, адвоката, який веде справи сім'ї убитого під час погоні пасажира BMW, до діяльності Руху.

«Олександр Равчев написав про те, що один з адвокатів, Анатолій Башловка, що представляє інтереси пасажирів розстріляного BMW, є адвокатом« Українського вибору». Тому що він згадується на сайті vybor.ua у розділі «Новини», - повідомив Олег Бабанін на своїй сторінці в Facebook.

Також прес-секретар нагадав, що лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук довгий час був президентом Спілки адвокатів України, таким чином, практично будь-якого адвоката з досвідом в Україні можна пов'язати з Віктором Медведчуком.

В «Українському виборі» підкреслили, що претензій до діяльності Руху в правовому полі немає. Зокрема, нагадали, що 12 лютого міністр юстиції Павло Петренко в ефірі 5-го каналу заявив, що у СБУ немає фактів протизаконної і антиукраїнської діяльності Руху. Також міністр підкреслив, що заяви «Українського вибору» про помилковість євроінтеграційних прагнень України не є закликом до зміни державного устрою або територіальної цілісності країни.

«Український вибір» завжди працював в правовому полі, орієнтуючись насамперед на Конституцію України. Саме тому спроби розправи і тиску на нас проводяться поза правовим полем: пограбування, зломи, захоплення офісів, залякування і зриви наших заходів. До речі, по всіх цих випадках правоохоронні органи нікого не затримали. І, зрозуміло, незважаючи на це тиск, часто благословляє владою, ми будемо продовжувати нашу роботу», - заявили в прес-службі Руху.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...