"Снаряди рвуться, літають військові літаки": У селах під Вінницею розповіли про вибухи

Вже через 10 хвилин після початку вибухів почалася евакуація місцевих жителів.

Вибухи на складах у Калинівці. Фото: соцмережі.

Місцеві жителі сіл, розташованих в безпосередній близькості від складу боєприпасів, на якому в ніч з 26 на 27 вересня відбулися вибухи, були оперативно евакуйовані; обійшлося без жертв, але кілька снарядів "приземлилося" в городи, пошкоджений один будинок. Про це "Обозревателю" розповіли голови сільських рад села Дорожне і села Сальник Калинівського району Вінницької області, передають Патріоти України.

Голова сільради села Дорожнє, розташованого в 4 км від військових складів, Яна Пушечнікова розповіла про те, що вже через 10 хвилин після початку вибухів почалася евакуація місцевих жителів. "У нас ніхто не постраждав, ми вчасно вивезли всіх людей. О 22:10-22:20 почали вибухати снаряди, а о 22:30 наші люди почали виїжджати до Вінниці, їх розмістили в районній лікарні", - повідомила вона.

За її словами, в деяких будинках вибуховою хвилею вибило скло, в деяких були пошкоджені двері, "але так, щоб були розвалені будинки - такого у нас не було". "Зараз людей в селі немає, снаряди рвуться, над нами літають військові літаки, поліція патрулює, щоб не було мародерства", - повідомила сільський голова.

"У нас ніхто не постраждав, ми вчасно вивезли всіх людей. О 22:10-22:20 почали вибухати снаряди, а о 22:30 наші люди почали виїжджати до Вінниці, їх розмістили в районній лікарні", - розповіла вона.

За її словами, в деяких будинках вибуховою хвилею вибило скло, в деяких були пошкоджені двері, "але так, щоб були розвалені будинки - такого у нас не було". "Зараз людей в селі немає, снаряди рвуться, над нами літають військові літаки, поліція патрулює, щоб не було мародерства", - повідомила сільський голова.

Ще один голова сільради - Андрій Вовк із села Сальник - про більш серйозны втрати. "Близько 22 години почалися сильні вибухи, було видно заграву, почалася метушня. Ми відразу ж почали евакуювати людей", - розповів він. "Слава богу, постраждалих не було, але щось влучило в один з будинків, пролетіло наскрізь, пошкодило стіну та пластикове вікно. На городи приземлилося кілька "Градів". В іншому все обійшлося - всі живі-здорові", - додав сільський голова .

За його словами, станом на 11:15 "населення евакуйоване на 95% - до Вінниці, Турбова, Бердичева, Житомира". "На даний момент вибухи стихли, але все-таки час від часу щось вибухає", - повідомив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...