Спецназ із чотирьох міст: Шуляк розповів, звідки звозив спецпризначенців на Майдан

Екс-командувач внутрішніми військами зазначив, що проти активістів Майдану кинули підрозділи Івано-Франківська, міста Олександрії, підрозділи з Криму і підрозділи з Донецька.

Станіслав Шуляк. Фото:Еспресо.TV

Колишній командувач Внутрішніми військами України Станіслав Шуляк заявив, що у січні 2014 року під час подій на Майдані були додатково задіяні спецназівці з чотирьох міст. Про це він сказав під час допиту у справі "беркутівців" у п'ятницю, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Під час цих подій, окрім підрозділу "Омега", що дислокується в Нових Петрівцях, були задіяні регіональні підрозділи спецназу "Омеги", - сказав він.

Шуляк не зміг відповісти, чи підписував відповідний наказ про видачу цим підрозділам зброї 27 січня. "Я не можу сказати, я дуже багато наказів підписував", - сказав він.

На питання, звідки були дислоковані спецназівці "Омеги", Шуляк сказав: "Це були підрозділи Івано-Франківська, міста Олександрії, підрозділи з Криму і підрозділи з Донецька".

Також Шуляк розповів, що "майданівці" спалили 30% техніки силовиків і 50% техніки було зламано.

"Підпали автотранспорту – це цілеспрямовані дії зі сторони протестувальників за допомогою запалювальних сумішей. Всі ці машини були спалені під час протестних акцій", - сказав він, додавши, що "мітингарі прагнули повалити владу".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...