Співробітникам "Беркута" для розгону Майдану були видані спецзасоби виробництва РФ, що містили особливо небезпечні речовини, - ГПУ (відео)

В інших країнах такі речовини в спецзасобах не застосовуються

Беркутівці під час розгону Майдану. Ілюстрація:www.ukrinform.ua

18 лютого 2014 року співробітникам "Беркута" і внутрішніх військ для розгону Майдану були видані спецзасоби вітчизняного виробництва, що містили особливо небезпечні речовини. Про це на брифінгу заявив начальник Управління спецрозслідування Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"На озброєння були надані спецзасоби посиленої дії, які надійшли з Російської Федерації протиправним способом, не пройшли експертизи, і деякі з них, згідно з висновком експертиз, містили вкрай шкідливі речовини", - сказав він.

Горбатюк зазначив, що в інших країнах такі речовини в спецзасобах не застосовуються. За його словами, мова йде про світлошумові і газові гранати.

"Тобто, був план максимально застосувати насильство по відношенню до протестувальників, не зупиняючись перед нанесенням вогнепальних поранень і смертями", - сказав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...