Сподіваємося в братній країні зрозуміють: КМДА схвалила перейменування проспектів Московського і Ватутіна на Бандери та Шухевича відповідно

Крім того, комісія рекомендувала меру внести до Київради подання про присвоєння скверу на Володимирському проїзді, 1, назви "Литовський".

КМДА. Фото: golos.ua.

На черговому засіданні Комісії з питань найменувань Київською міською державною адміністрацією було підтримано низку пропозицій про перейменування вулиць у Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу КМДА.

Зокрема, комісія рекомендувала Київському міському голові внести до Київради подання про перейменування 4 вулиць, 2 проспектів та провулку: вул. Баумана на вул. Януша Корчака, вул. Ванди Василевської на вул. Змієнка, вул. Кутузова на вул. Генерала Алмазова, вул.Суворова на вул. Михайла Омеляновича-Павленка, пров. Кутузова на пров. Євгена Гуцала, проспект Ватутіна на проспект Романа Шухевича і проспект Московський на проспект Степана Бандери.

"Усі відповідні пропозиції пройшли громадські обговорення і голосування. Ми беремо на себе відповідальність і відразу інформуватимемо в разі якщо голоси були "накручені". Пропозиції будуть сформовані в проекти рішень, які будуть внесені до Київради і потраплять на розгляд профільних комісій. Тільки після розгляду комісіями проекти рішень вносяться до сесійної зали, де депутати визначаться: підтримувати чи не підтримувати відповідне перейменування. Рішення комісії з найменувань мають винятково рекомендаційний характер, і тільки рішення Київради, підписане мером, є нормативним актом", - сказав співголова комісії, заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Крім того, комісія рекомендувала меру внести до Київради подання про присвоєння скверу на Володимирському проїзді, 1, назви "Литовський". Також було прийнято рішення винести на громадське обговорення питання про присвоєння школі мистецтв Деснянського району імені видатного українського композитора Миколи Леонтовича, а Міжнародному аеропорту "Київ" - імені видатного українського авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Крім того, вирішено винести на громадське обговорення перейменування вул. Гайдара на вул. Сім'ї Прахових, вул. Маршала Тимошенка - на вул. Миколи Кагарлицького, пров. Михайла Реута - на вул. Памви Беринди, вул. Генерала Наумова - на вул. Людмили Фої, вул. Семашка - на вул. Миколи Павлушкова, б-р Дружби Народів - на б-р Миколи Міхновського.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...