"Стадіон "Зеніт" удалося добудувати тільки за допомогою "небесних сил": У РПЦ МП зробили цікаву заяву

Будівництво стадіону "Санкт-Петербург" ("Зеніт-Арена") на Крестовському острові тривало із 2006 року. Протягом цього часу генпрідрядника змінювали тричі.
Стадіон "Зеніт-Арена". Фото: piterarena.com.

Чемпіонат світу з футболу 2018, на який у Росію приїдуть мільйони вболівальників з усього світу, допоможе показати країну "з найкращого боку". Про це заявив митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій під час візиту до Саранська, пише мордовська газета Stolica-s. Новину передають Патріоти України.

Митрополит додав, що показати РФ із найкращого боку вдасться "з Божою допомогою", яка вже допомогла збудувати новий стадіон до ЧС 2018. "Я був свідком того, як будували стадіон у Санкт-Петербурзі. Підрядники приходять, щось роблять, у них усе розвалюється – ідуть геть тощо. А час збігає. У підсумку до того дотягли, що довелося навіть служити молебні на стадіоні, закликати на допомогу небесні сили! І з Божою допомогою це будівництво все-таки завершили", – підкреслив він.

Будівництво стадіону "Санкт-Петербург" ("Зеніт-Арена") на Крестовському острові тривало із 2006 року. Протягом цього часу генпрідрядника змінювали тричі. Будівництво об'єкта обійшлося в $1 млрд. Недоробки і далі виявляли після завершення робіт. У травні 2017 року біля стадіону виникли проблеми з якістю газону. Головний тренер "Зеніту" Мірча Луческу заявив тоді, що "такого поганого поля ніколи не було в жодної команди в Україні, ні навесні, ні восени". 22 липня під час матчу між "Зенітом" і "Рубіном" на стадіоні протік дах.

У травні 2017 року глава Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно заявив, що в будівництві "Зеніт-Арени" на Крестовському острові в Санкт-Петербурзі брали участь громадяни КНДР, права яких порушували. У зв'язку з цим вісім сенаторів США закликали ФІФА позбавити Російську Федерацію права проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...