Стало відомо, як в МВС озброювали "тітушок" для розстрілу Майдану

Результати досудового розслідування озвучила Генпрокуратура.

Ілюстрація:kp.ua

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування відносно трьох колишніх співробітників Головного управління МВС України, які роздавали вогнепальну зброю "тітушкам" в день силового розгону Майдану 20 лютого 2014. Про це у вівторок, 1 грудня, повідомляє прес-служба ГПУ, передають Патріоти України.

Відзначається, що в цьому розслідуванні фігурує також один з "тітушок", який перебуває під арештом. Матеріали кримінального провадження були передані адвокатам підслідних для ознайомлення.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 20 лютого 2014 року зазначені працівники міліції, перевищуючи службові повноваження, діючи на виконання явно злочинного наказу колишнього керівництва МВС України, забезпечили і взяли безпосередню участь в незаконній видачі зі складу Міністерства так званим "тітушкам" більше 600 одиниць автоматичної вогнепальної зброї та понад 160 000 патронів до неї для подальшого застосування проти учасників мирних протестних акцій", - йдеться в тексті.

Усім чотирьом інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. У прес-службі також заявили, що три колишні міліціонера за сприяння затриманого "тітушки" завдали збитків державі на 2 млн грн, коли присвоїли вогнепальну зброю та боєприпаси.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...