Стало відомо, які штрафи загрожують українцям, які живуть не за місцем прописки

Всі, хто виїхав з дому і затримався як мінімум на 30 днів (заробітки, відпочинок, навчання тощо), зобов'язаний зареєструватися на новому місці.

Для реєстрації потрібен договір оренди або право на власність. Фото: Сегодня.

В Україні ще в квітні цього року набула чинності постанова Кабміну №207, за яким реєстрація місця проживання передається з Держміграційної служби у відання місцевих органів влади. Новину передають Патріоти України.

Всі, хто виїхав з дому і затримався як мінімум на 30 днів (заробітки, відпочинок, навчання тощо), зобов'язаний зареєструватися на новому місці. Для реєстрації потрібен документ, наприклад, договір оренди житла або право власності на квартиру. Крім того, в центр адміністративних послуг потрібно принести оригінал паспорта того, хто реєструється і того, хто володіє житлом. Чоловікам також доведеться показати військовий квиток.

Штрафи за відсутність реєстрації поповнюють місцеві бюджети і, як вважає юрист Олександр Плахотник, це стане стимулом для місцевої влади активніше знаходити «порушників» і штрафувати їх. «Взагалі тут дуже складно визначити, хто прописаний, а хто ні. Ось якщо самі визнаєте - тоді так, можуть покарати. А якщо сказати, наприклад: «так, я прописаний в Дніпрі, але працюю в Києві і кожен день їжджу додому на попутках», буде складно довести зворотне. Та й воно того не варто - через 17 гривень штрафу ніхто не буде проводити розслідування і з'ясовувати, де ви живете», - говорить Олександр Плахотник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...