Станіслав живий: ЗМІ розповіли нові подробиці про викраденого у Донецьку журналіста

Останній раз він виходив на зв'язок 2 червня, однак шанси врятувати відважного чоловіка залишились.

Бути українським журналістом в окупації - дуже небезпечно. Фото: Слово і діло.

Зниклого в Донецьку журналіста, який жив у місті з моменту окупації і писав в українські ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, насправді звуть Станіслав Асєєв. Про це пише "Українська правда", посилаючись на оточення журналіста, передають Патріоти України.

Зазначається, що Асєєв народився 1 жовтня 1989 року. З моменту окупації жив у Донецьку. Останній раз він виходив на зв'язок 2 червня. За інформацією ЗМІ, він живий. Останнє також підтвердив на своїй сторінці Facebook колишній народний депутат Єгор Фірсов.

"Зараз ми робимо все що тільки можливо, щоб Стаса включили у список з обміну як заручника. Вчора поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста. СБУ теж в курсі того, що відбувається, справа на контролі", - написав він. За його словами, зараз необхідна медійна підтримка і резонанс у зарубіжних ЗМІ - це може прискорити звільнення журналіста.

Відтоді, як українським журналістам стало небезпечно їздити на окуповані території Донбасу, саме Станіслав Асєєв почав писати для низки українських ЗМІ матеріали про життя на окупованому Донбасі під псевдонімом.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...